hirportal

17 fok is lehet hétfőn a Dél-Dunántúlon (2016-02-01)
Forrás: Pécsi Stop régió
A Nyugat-Dunántúlon és a Drávamelléken lehet a legtombolóbb a februári tavasz hétfőn, 14-17 fokot mutathat a hőmérő. A kedd és a szerda sem lesz túl hideg, a hét közepén azonban megjön az eső, a csütörtök pedig egy kicsit hűvösebb lesz.
Tovább
Már csak ma lehet megkérni a NAV-ot, hogy készítse el az adóbevallásunkat (2016-02-01)
Forrás: Pécsi Stop Belföld
Már csak ma lehet választani a bevallási nyilatkozatot, vagyis kérni, hogy az adóhatóság készítse el helyettünk a személyi jövedelemadó (szja) bevallást.
Tovább
Ha még nincs új matricája, számíthat a bírságra (2016-02-01)
Forrás: MNO
Hétfő nulla órától már jó esélyük van az autósoknak arra, hogy megbüntetik őket, ha fizetős útszakaszra tévednek anélkül, hogy megvették volna a 2016-ban érvényes új autópálya-matricájukat. A tavaly megváltott éves bérletek ugyanis az idén január 31. éjfélig voltak érvényesek.
Tovább
Nincs olyan kórház, amely megfelelne a gyógyítás minimális szakmai feltételeinek (2016-02-01)
Forrás: Hir24
Képtelen biztosítani a közegészségügyi és a szakmai feltételeket.
Tovább
A forgalmat is megakasztja a fametszés Pécsett (2016-01-30)
Forrás: Pécsi Stop régió
Fát metszenek a Biokom munkatársai a Mártírok útján február első hetén, emiatt időnkét lesz egy kisebb fennakadás.
Tovább
Halálos baleset Nagytéténynél (2016-01-30)
Forrás: Origo - belföld
Halálos közúti baleset történt Budapesten, a XXII. kerületben Nagytéténynél szombat délután, lezárták a 6-os utat - közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.
Tovább
Világháló: a gerincvezeték mindenütt kiépült (2016-01-30)
Forrás: BAMA
Eltűntek a fehér foltok a megye szélessávú internetes hozzáférési térképéről, minden területen csaknem száz százalékban kiépítették a lakott részeken a világhálóhoz a gerincvezetéket.
Tovább
Abszurd helyzeteket teremt a Klik (2016-01-29)
Forrás: MNO
A helyi sajátosságokat nem veszi figyelembe, és túl nagy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint.
Tovább
Bombával fenyegették meg a Parlamentet (2016-01-29)
Forrás: HVG - Itthon
Szerdán valaki nyilvános telefonfülkéből hívta a 112-es számot, hogy elmondja, fel fogja robbantani a Parlamentet. A bejelentés hamisnak bizonyult, a férfit, aki már korábban is bombariadót csinált az Országházban, előzetes letartóztatásba helyezték egy elmegyógyintézetben.
Tovább
Egyre több pécsi szervezet áll ki a Herman tiltakozása mellett (2016-01-28)
Forrás: Pécsi Stop régió
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és két szervezet január 30-án tantestületeknek, civileknek ad lehetőséget arra, hogy tapasztalatot cseréljenek az oktatás helyzetéről. Közben mind több pécsi intézmény - és csendben pedagógus - is csatlakozik a miskolci Herman Ottó Gimnázium tiltakozásához.
Tovább